Forbes Magazin: Koliko granata će Evropska unija proizvoditi za Ukrajinu (VIDEO)

Biznis Forbes Srbija 14. maj 2024. 19:56
featured image

14. maj 2024. 19:56

Evropski komesar za unutrašnje tržište Tjeri Breton rekao je da je Evropska unija delimično prešla na ratnu ekonomiju zbog povećanja proizvodnje granata koje će kasnije biti poslate Ukrajini. Breton je dodao da Evropska unija postavlja cilj proizvodnje od dva miliona granata godišnje uključujući kalibar 155 mm radi dalje dostave Ukrajini.

U novom izdanju Forbes Magazina, koje je emitovano večeras na TV N1, ako ste propustili, pogledajte koliko novca je EU opredelila za te namene, a istraživali smo i koliko su radnici u Srbiji zaštićeni? Država kao arbitar, kažu sindikati, prečesto staje na stranu poslodavaca pa otuda i poruke da se prevelikom zaštićenošću radnika rasteruju poslodavci. S druge strane, da li su potrebni oni poslodavci koji ne uvažavaju prava zaposlenih?

Pogledajte i priču o tajnim kupcima. Kakva je usluga u radnjama, pitanje je koje zanima sve vlasnike trgovina. Jedan od načina da dobiju odgovor je i angažovanje tzv. tajnih kupaca. Šta oni ocenjuju tokom poseta trgovinama?

Tu je i prilog o Ankr Dženu, američkom preduzetniku koji je u 34. godini postao milijarder zahvaljujući programu nagrađivanja zakupaca stanova koji redovno plaćaju kiriju.

Ove i sve druge priče u večerašnjoj emisiji Forbes Magazina pogledajte u nastavku: