Kako odabrati kvalitetan proizvod u Srbiji u moru svega i svačega: Ovo su smernice koje će vam pomoći

Biznis Promo 15. apr 2024. 12:00
featured image

15. apr 2024. 12:00

Sve češće se na društvenim mrežama, ali i usmeno prijateljima, žalimo na kvalitet proizvoda koji kupujemo. Neretko je tu komentar da se pre znalo – platiš dobro, dobiješ kvalitet. Danas to pravilo ne važi, vi čak možete platiti nešto jeftinije nego na drugom mestu, samo je potrebno da znate šta da gledate na proizvodu.

Toalet-papir igra važnu ulogu u našoj svakodnevici, a da o tome nismo ni razmišljali. Prilikom kupovine toalet-papira postoje brojni faktori koje treba uzeti u obzir za lak i udoban život.

Ovo su neke smernice za izbor papira

Birajte toalet-papir bez hlora, jer ova supstanca i nije ekološki najprihvatljivija. Gledajte da je vaš papir od čiste celuloze, a da proizvođač zadovoljava IFS standard – dokaz da proizvod može biti u dodiru i sa hranom, dakle da je bezbedan za upotrebu.

Birajte brend čiji je papir čvrst, koji pravi i nebeljeni, papir od čiste celuloze i koji je dugo na tržištu. Domaći proizvođač može biti odličan izbor, posebno ako je veliki izvoznik, jer samo najkvalitetnji proizvodi mogu izaći s našeg tržišta – takva su pravila onih van naših granica.

Kupovina garderobe

Ne kupujte samo da biste kupili, dobro obratite pažnju na sastav majica i pantalona. Na primer, možete jeftino naći stvarno udobnu bluzu od vune i viskoze, iako je u istoj radnji, ista majica ponuđena i od neprirodnog materijala za nekoliko stotina dinara niže ili čak po istoj ceni! Birajte uvek kvalitet, na ušivnoj etiketi garderobe stoji sastav od kog je napravljena – to čitajte uvek.

Kupovina kozmetike

Kod kozmetike, bitno je da shvatite da nije svaka koža ista i da je takođe neophodno pre probanja proizvoda proveriti sastav. Pa tako, uz malu pomoć Gugla, vi ćete lako pronaći pravu kremu za svoje lice ili maskaru. Dovoljno je da istražite sastav proizvoda i otkrijete može li se koristiti i na sunčanom danu, kako treba da se čuva, za kakvu je kožu…