Infiniks lansira još jedan telefon sa impresivnom brzinom punjenja

Inovacije Forbes 28. maj 2024. 07:00
featured image

28. maj 2024. 07:00

Nakon što su prošle godine pokazali prototip telefona koji može da se puni brzinom od 260W, a poređenja radi Ajfon se puni maksimalnom brzinom od 25-27W, Infiniks, novo tehnološko ime, vraća se sa linijom telefona spremnih za prodaju koji donose impresivnu tehnologiju punjenja. Iako je brzina smanjena, najkvalitetniji model ima maksimalnu brzinu punjenja od 100W, telefon može da se puni putem novog Meg Čardža, dodatka koji je suštinski Infinksova verzija Eplovog Meg Sejef magnetnog punjača.

Međutim, Infiniks nadmašuje Epl tako što svom Meg Čardžu dodaje bateriju unutra, tako da može potpuno bežično da puni telefon.

Serija telefona nazvana je Note 40 i obuhvata četiri modela. Ja imam pristup samo najkvalitetnijem modelu, Note 40 Pro Plus. Iako trenutno nemam zvanične cene, znamo da će se prema prethodnim Infiniksovim izdanjima Note 40 serija verovatno prodavati po veoma pristupačnim cenama, pri čemu bi i najkvalitetniji model mogao da košta manje od 300 dolara.

Forbes/Ben Sin

Uprkos niskoj ceni, dobijate mnogo u maloprodajnom paketu. Paket za maloprodaju Note 40 Pro Plus uključuje telefon (naravno) zajedno sa zaštitnim staklom za ekran, punjačem od 100W i USB-C kablom, parom USB-C slušalica i bežičnim punjačem.

Telefon ima zaista privlačan izgled, sa poleđinom od veganske kože i aluminijumskim modulom kamere koji, u mom modelu, dolazi u upečatljivoj zlatnoj boji. Međutim, nemojte da dozvolite da vas veličanstveni dizajn zavara, specifikacije kamere su skromne: glavna kamera od 108 megapiksela i par senzora od 2 megapiksela za detekciju dubine.

To znači da telefon nema ultra-široko sočivo ili posebno sočivo za zumiranje. Ipak, uspeo sam da napravim nekoliko dobrih snimaka sa 3X zumiranjem koristeći digitalno izrezivanje senzora od 108 megapiksela. Infiniksov softver deluje dovoljno zrelo da se nosi sa HDR-om i snimcima u slabom osvetljenju, barem na osnovu ograničenog testiranja do sada.

Tu je i dodatni modul koji sadrži veliko okruglo LED svetlo koje Infiniks naziva Halo svetlo — veoma je slično Vivo Aura svetlu o kojem sam već pisao. U osnovi, pruža dodatno osvetljenje koje je mekše za kožu od konvencionalnog blica. Halo svetlo takođe svetli u različitim bojama kada se puni.

Ekran izgleda izvanredno za svoju cenu, sa zakrivljenim 120Hz OLED panelom, a telefon je vrlo tanak sa debljinom od samo 8,1mm. To što je telefon tako tanak znači da mogu da stavim masku i da ne deluje glomazno.

Treba malo više da razjasnimo ovu masku. Prvo, to je jedna od maski sa boljim izgledom koje sam video u paketu sa telefonom. To nije ona jeftina providna želatinasta maska, već je takođe presvučena veganskim kožnim materijalom, i ima magnetni otvor na koji se prikači Meg Čardž punjač.

Forbes/Ben Sin

Meg Čardž, uprkos bateriji od 3.020 mAh, iznenađujuće je tanak i lagan, i magnetom se lepi na zadnju stranu maske. Kada je priključen, puni telefon brzinom od 20W. Interna baterija Note 40 Pro Plus-a je 4.600 mAh, što znači da sa Meg Čardžom imate preko 7.600 mAh, što je daleko najveći kapacitet u bilo kom modernom pametnom telefonu.

U celini, Note 40 Pro Plus je još jedna agresivna visokovredna ponuda koja cilja na ključna tržišta Infiniksa u jugoistočnoj Aziji i Latinskoj Americi. Iako Meg Čardž nije originalan koncept, volim što se sprovodi ovde i želeo bih da i drugi telefoni imaju nešto slično.

Ben Sin, saradnik Forbes