Altman prelazi u Majkrosoft

Lideri Forbes 20. nov 2023. 08:03
featured image

Dok odbačeni izvršni direktor OpenAI aktivno razgovara o novom biznisu s veštačkom inteligencijom, investitori u njegovoj prethodnoj kompaniji pokušavaju da ga vrate koristeći Majkrosoft i ključne zaposlene kao polugu

20. nov 2023. 08:03

Altman prelazi u Majkrosoft

Otpušteni izvršni direktor OpenAI, Sem Altman, pridružio se Majkrosoftu da vodi njegov novi tim za istraživanje veštačke inteligencije, saopštio je izvršni direktor tehnološkog diva Satja Nadela rano u ponedeljak, zaključavajući vikend dramu koja je počela šokantnim uklanjanjem Altmana od strane odbora OpenAI-a.

Nadela je u postu na X najavio da će Altman i predsednik Greg Brokman „zajedno sa kolegama“ voditi „novi tim za napredno istraživanje veštačke inteligencije“ u Majkrosoftu.

Međutim, izvršni direktor Majkrosofta napomenuo je da njegova kompanija ostaje „posvećena“ partnerstvu sa OpenAI i „ima poverenja u našu putanju proizvoda“.

Altman je reagovao na Nadelin post jednostavnim tvitom: „Misija se nastavlja“, dok Brokman još uvek nije komentarisao.

Nadelin post ukazuje da će se, pored Altmana i Brokmana, pridružiti i drugi bivši zaposleni OpenAI-a, ali ne navodi imena.

U dodatnom postu, Nadela je rekao da će Altman služiti kao izvršni direktor novog tima i naveo da će tim raditi po istim principima kao i druga preduzeća u vlasništvu Majkrosofta, poput „Githabaa, Mojang Studios i Linkdina“.

Siladitja Rej, novinar Forbes