Holivudske zvezde prodaju svoje luksuzne kuće: Alek Boldvin traži najviše

Lifestyle Forbes 29. jan 2024. 07:00
featured image

29. jan 2024. 07:00

Ruralno imanje u Njujorku koje je navodno inspirisalo nastanak jedne od najpoznatijih pesama Bilija Džoela, prostran predratni stan u Njujorku i dom pored jezera jednog NFL igrača nalaze se među luksuznim nekretninama koje su na prodaju dali neki od najpopularnijih sportista i holivudskih zvezda.

Glumac Alek Boldvin nedavno je iskoristio Jutjub da reklamira svoju kuću na Hemptonsu, trenutno izlistanu po ceni od 18,99 miliona dolara. Cena uključuje sedam spavaćih soba, devet kupatila, pun podrum i bazen sagrađen na četiri hektara zemlje koja je zonirana za proširenje, novu gradnju i konjičku upotrebu, prema agentu za prodaju Skotu Bredliju.

Holivudski producent Endru Šajnman, čiji su projekti „Sajnfeld“, „Kad Hari sretne Sali“ i „Princezu nevestu“, dao je na prodaju ultra modernu novu gradnju sa najsavremenijim bioskopom, vinskim podrumom, vodopadom od devet metara, šest spavaćih soba i devet kupatila u Los Anđelesu po ceni od 17,75 miliona dolara.

Raning bek San Francisko 49ersa, Kristijan Mekafri, izlistao je imanje na jezeru Norman u Severnoj Karolini za 12,5 miliona dolara, kako je izvestio Vol strit žurnal, uključujući bazen sa slanom vodom, spoljnu kuhinju, podrum za vino od kamena, saunu, teretanu, plafon visok 18 metara i dvostrani kamin.

Šik apartman u Grinič Vilidžu, vlasništvo modne dizajnerke koja je postala zvezda kao dete Ešli Olsen, prodaje se za 7,25 miliona dolara. Stan, koji zauzima ceo treći sprat zgrade Beaux Arts iz 1896. godine, uključuje privatni lift, originalne liveno gvozdene stubove, dve spavaće sobe i tri kupatila.

Kuća koju je prvobitno sagradio R&B pevač R. Keli, a kasnije se uselio pokojni Rudolf Ajsli iz benda Isley Brothers, stavljen je na tržište po ceni od 3,49 miliona dolara u predgrađu Čikaga. Elejn Ajsli, Rudolfova supruga, prodaje kuću iz 1997. godine sa šest spavaćih soba i 16 kupatila, dvospratni prostor za bazen sa vodopadom i drvenom kućicom, liftom, kućnim bioskopom i teretanom.

Bilo je potrebno samo 10 dana da neko kupi španski stilski dom u Los Anđelesu koji je ranije ove godine izlistala oskarom nagrađena glumica Ema Stoun. Nekretnina, ponuđena po ceni od 3,99 miliona dolara trenutno je pod ugovorom za prodaju. To je skoro stogodišnja kuća sa četiri spavaće sobe i četiri kupatila, tavanom sa dvostrukim svodom i gostinjskom kućom.

Nekretnina trenutno na prodaju duž reke Hadson u Njujorku ima veze sa Bilijem Džoelom i Džej Pi Morganom. Nekretnina vredna 2,5 miliona dolara u okrugu Orandž, Njujork, obuhvata tri objekta na 0,9 hektara: glavnu kuću od 400 kvadratnih metara, kuću sa tri spavaće sobe i odvojenu kućiću sa jednom spavaćom sobom. Dom se nalazi na istim temeljima kao i Kregston, letnja rezidencija Dž.P. Morgana iz 1880-ih, i uključuje originalnu terasu, kamin i ogradu, prema podacima agenta za prodaju Džodi Etkinson. Kregston je uništen u požaru 1948. godine, a trenutna kuća je obnovljena 1950-ih koristeći iste temelje i preživeli kamin i cigle. Tokom 1970-ih, kuća je bila omiljeno mesto muzičara Bilija Džoela. Navodno je napisao pesmu „New York State of Mind“ u jednoj od gornjih spavaćih soba, a pesme „Summer in Highland Falls“ i „Songs in the Attic“ takođe se odnose na ovu nekretninu. Trenutni vlasnici kuće koristili su je kao B&B (bed and breakfast), uključujući sobu posvećenu Biliju Džoelu.

Meri Vitfil Rolofs, novinarka Forbes