Kako je obeležen šezdeseti rođendan Ford Mustanga (VIDEO)

Lifestyle Forbes Srbija 13. maj 2024. 14:18 > 13. maj 2024. 14:19
featured image

13. maj 2024. 14:18 > 13. maj 2024. 14:19

Sportski automobil Ford Mustang ovog meseca napuniće 60 godina. Postoje i drugi automobili koji su uticali na popularnu kulturu, ali nema ih puno. Nakon predstavljanja u Njujorku sredinom aprila 1964, automobil je odmah postao hit. Odmah je bio namenjen pojavljivanju u filmovima. Prvi film u kojem se pojavio, sada legendarni Mustang, bio je Gold Finger, treći nastavak franšize o slavnom Džejmsu Bondu. Odličan utisak ostavio je od samog početka.

A povodom šezdesete godišnjice prvog Mustanga, Ford se udružio sa glumicom i ljubiteljkom automobila Sidni Svini, kako bi iznenadili jednog obožavatelja ili obožavateljku posebnim Mustangom koga je lično dizajnirala glumica.

Pobednica je odabrana među 5.000 kandidata koji su odgovorili na pitanje Svini: „Kako ste uspeli da nadmašite očekivanja u nečemu u čemu ste strastveni?“

„On ima njen posebni znak u obliku srca sa strane, ali i u unutrašnjosti automobila. Svod sa motivom zvezdanog neba bio je takođe njen dizajn. Našla sam to na Instagramu. Za nagradnu igru je trebalo napisati priču o tome kako sam nadmašila očekivanja. Počela sam da čitam komentare drugih neverovatnih žena i načine kako su one to učinile. U meni su probudile inspiraciju i strast i to se pretvorilo u projekat iz strasti“, rekla je Britli C, pobednica na konkursu.

O glumici Sidni Svini i njenom interesovanju za automobilsku industriji, pogledajte u prilogu nove emisije Forbes Magazina: