Agencija sina Ivice Todorića postala zastupnik za prodaju stanova Beograda na vodi u Hrvatskoj

Novac Forbes Hrvatska 21. maj 2024. 15:44
featured image

21. maj 2024. 15:44

Agencija Regent Real Estate proširila je poslovanje na srpsko tržište postavši zastupnik kompanije Beograd na vodi za Hrvatsku. Nedavno su Petra Kaćunko i Ante Todorić iz te agencije za nekretnine potpisali ugovore i s Emarom i Bingatijem u Dubaiju.

Nakon godinu dana poslovanja isključivo na hrvatskom tržištu Regent Real Estate potpisao je ugovor s kompanijom Eagle Hills Srbija te postao zastupnik za prodaju i zastupanje nekretnina u vlasništvu firme Beograd na vodi hrvatskim kupcima.

“Kompaniju Regent smo pre godinu dana osnovali zajedno s investitorima iz Nemačke, a s premium ponudom i personalizovanom uslugom, siguran sam da ćemo naći svoje mesto i na srpskom tržištu”, izjavio je Ante Todorić iz te agencije za nekretnine.

Petra Kaćunko i Ante Todorić; Foto: Real estate Regent

Iako se predstavlja kao čelni čovek agencije uz svoju partnerku i izvršnu direktorku Regenta Petru Kaćunko, na internet stranici nije navedeno koja je tačno njegova pozicija. U javno dostupnim podacima kao vlasnici Regenta navode se Silvio Roguljić i Ivica Varvodić, odnosno nemačka firma Roze Ventures i hrvatska firma Rože Dalma.

Povodom nove poslovne saradnje partneri Kaćunko-Todorić organizovali su gala prijem u hotelu Square Nine u Beogradu. Pred više od 200 zvanica, kako se navodi u saopštenju, Todorić je prezentovao ponudu s više od 1.000 premium nekretnina u Hrvatskoj i usluge svoje agencije te najavio saradnju s kompanijom Belgrade Waterfront. Istaknuo je kako je regionalna saradnja važna za razvijanje poslovanja te kako se ulaganje u nekretnine pokazalo kao sigurna i dugoročno isplativa investicija.

Potpisivanje ugovora; Foto: Real estate Regent

Kaćunko i Todorić, doznaje se iz saopštenja, nedavno su se vratili iz Dubaija gde su potpisali ugovor o zastupanju s firmama Emaar i Binghatti, te će klijentima uskoro nuditi i nekretnine na drugim tržištima.

Firma Regent osnovana je 2022. godine. Prošle je godine, prema podacima Fine, poslovala s prihodom višim od 104.000 evra.

Ante Todorić je sin osnivača i bivšeg predsednika Uprave koncerna Agrokor Ivice Todorića koji se nedavno i politički aktivirao osnivanjem stranke Zajedno Hrvatska. Nekada najveći privatni preduzetnik u Hrvatskoj danas je u arbitražnom postupku protiv države u kojem traži milionsko obeštećenje zbog načina na koji je ostao bez kompanije u postupku donošenja lex Agrokor.

Kako je pisao Forbes Hrvatska, Ante Todorić nije jedini potomak koji se poput oca okrenuo preduzetništvu. Ivan Todorić vlasnik je 67,5 odsto kompanije AMMI koja upravlja brendovima Good Food, Purple Monkey, 4Burgers i Soho. Suvlasnik je i u firmama Kokoš ili jaje i Lekatron.

U preduzetničkim vodama je i Iva Todorić, vlasnica je i direktorka firme Srculence. U medijima se pisalo da kompanija privređuje pre svega od iznajmljivanja luksuznih porodičnih nekretnina. Pojedini prostori u Kulmerovim dvorima, poznatoj vili pod Sljemenom u kojoj živi porodica, mogu se iznajmiti za foto i video promotivna snimanja, a rustikalno uređena vikendica u Gorskom kotaru, poznata kao “Čarobna koliba”, nudi se u najam za odmor.

Nikolina Oršulić, novinarka Forbes Hrvatska