ESG lideri – nagrade za odgovornost

Vesti Forbes Srbija 23. maj 2024. 13:33
featured image

23. maj 2024. 13:33

Prvi put u Srbiji dodeljene su nagrade ESG lideri kompanijama i organizacijama koje su pokazale posvećenost primeni ESG principa i praksama koje podstiču na odgovoran pristup u svakom segmentu poslovanja.

Nagrade, u okviru konkursa koji je pokrenula kompanija PwC, dodeljene su u četiri osnovne kategorije i 13 potkategorija. U kategoriji Strategija dodeljeno je 10 nagrada. U potkategoriji Akcije vezane za zaštitu životne sredine dobili su ih Erste banka i MK grupa. U potkategoriji Za očuvanje vodnih resursa nagradu dobitnik je kompanija Coca Cola HBC Srbija i Crna Gora, dok su Atlantik grupa i Steel Impex pobednici u Tranziciji ka cirkularnoj ekonomiji.

U Očuvanju biodiverziteta najbolji su Nestle Adriatik , Delez Srbija i Fush. Nagrada za Odgovorno upravljanje pripala je Delta holdingu i DDOR Novi Sad.

Lider u održivom razvoju je Miriam di Traglia koja svojim angažmanom podstiče zelenu transformaciju u okviru – United grupe.

Za Inovacije priznanja su dobili Eco Hive, Takeda Srbija i Strawberry Energy.

U kategoriji Obrazovni program priznanja su pripala Centru za zelenu ekonomiju Univerziteta u Kragujevcu, Atlantik grupi i organizaciji WWF (World Wildlife Fund Adria).