NALED: Besplatne POS terminale dosad uzelo više od 3.000 malih biznisa

Vesti Agencije 2. apr 2024. 12:11
featured image

2. apr 2024. 12:11

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) najavila je danas da će u okviru POS karavana, u okviru POS programa Nacionalne inicijative za bezgotovinska plaćanja Bolji način, više od 1.000 preduzetnika iz Novog Sada imati priliku da dobije informacije o prednostima uvođenja bezgotovinskog plaćanja i mogućnosti da se prijave za subvencije za besplatnu instalaciju i korišćenje POS terminala.

Predviđeno je da subvencije traju do godinu dana, uz sniženu trgovačku naknadu od 0,99 odsto, a trgovci neće imati nikakve dodatne fiksne troškove niti obaveze i nakon isteka trajanja subvencije mogu da odustanu ili da nastave da koriste POS po uslovima koje su unapred dogovorili s izabranom bankom.

Prijave za POS program su otvorene za sve male biznise bez obzira na delatnost uz uslov da nisu u prethodnih 12 meseci prihvatali kartična plaćanja.

Svi zainteresovani trgovci iz Novog Sada i okoline, mogu da se prijave za posetu POS karavana putem kontakt forme na sajtu boljinacin.rs.

Za POS program mogu se prijaviti i institucije koje žele da POS terminale postave na svoje šaltere.

Podseća se da je u prvih godinu dana trajanja Programa, za besplatne POS terminale i subvencionisanu trgovačku naknadu, prijavilo se više od 3.000 malih biznisa, među kojima je 700 iz Vojvodine.

Najveće interesovanje za POS program pokazali su trgovci i ugostitelji, a prosečni prometi koje ostvaruju preko POS-a su 100.000 dinara mesečno.

Beta